28 Ağustos 2010 Cumartesi

Bademli Elmalı Kurabiye



Malzemeler,


2 Adet yumurta
1 Paket margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilin
Yeterince un

İçin için,

2 Adet Orta boy
1 Çay bardağı file badem
1 Çay kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı toz şeker



Hazırlanışı,


Hamuru için gerekli malzemeyi derin bir kaba alıp yeterince un ile yumuşak bir hamur elde edin.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve toz şekerle birlikte pişirin.
İndirmeye yakın tarçın ve bademi katıp bir kaç kez karıştırdıktan ocaktan alın.
Hamur dan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde 3 cm genişliğin de dairesel olarak açın.
Kenarlarına şekil verip içlerini harçla doldurun.
Poğaça kapatır gibi ağızları hafif açık kalacak şekilde kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırın da 25-30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder