28 Ağustos 2010 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye



Malzemeler,


1 Su bardağı pudra şekeri
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Su bardağı Hindistan cevizi
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı fındık içi (çekilmiş)
Yeterince un

Üzeri için,

1 su bardağı Hindistan cevizi
1 adet yumurta akı


Hazırlanışı,


Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine batırın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri aralık bırakarak tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Ilık olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder