28 Ağustos 2010 Cumartesi

Limon Soslu Kek


Malzemeler,


3 Adet yumurta
1,5 bardak şeker
125 gr yumuşak margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket Vanilya ve kabartma tozu
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Tatlı kaşığı limon suyu

Yeterince Un

Sos İçin,
2 Yemek kaşığı buğday nişastası
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Yemek kaşığı yumuşak margarin
½ Çay bardağı kaynatılmış su
1 Yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı,


Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene dek iyice çırpın.
Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyin ve tekrar mikserle çırpın.
Yeterince un ilave edip boza kıvamına gelene dek kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin.
Karışımı dilediğiniz kek kalıbına döküp 175-180 derece önceden ıstılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Sosu için tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı kaynatılmış su ilave edin.
Mikserin en yüksek derecesinde 5-10 dakika çırpın.
Keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve limonlu sosu üzerine gezdirin.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder