27 Ağustos 2010 Cuma

Vanilyalı Muhallebi


Malzemeler, 

1 Litre süt
1,5 Su bardağı toz şeker 
2 Yemek kaşığı nişasta 
2,5 Yemek kaşığı un 
1 Yemek kaşığı margarin 
1 Adet çubuk vanilya

Hazırlanışı, 

Derin bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu alın. 
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 
Tencereyi ocaktan indirmeden 5 dakika önce çubuk vanilya ve margarini ekleyip iyice karıştırın.Muhallebiyi hafifçe ıslatılmış kâselere pay edin.Oda geldikten sonra buzdolabına kaldırın.Soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder