28 Ağustos 2010 Cumartesi

Portakal Kasesinde Aşure




Malzemeler,

1 Paket aşure (hazır paket)
2 Su bardağı portakal suyu
1,5 Su bardağı soğuk su
4 Adet portakal

Süslemek İçin,

Tarçın
Ceviziçi
İncir

Malzemeler,

Paketteki aşureyi derin bir tencereye boşaltın.
Üzerine su ve portakal suyunu ilave edin.
Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynadıktan sonra 20 dakika kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Suyunu sıktığınız portakalların içlerini iyice oyup kâse haline getirin.
Aşure soğuduktan sonra portakal kâselerine pay edin.
Üzerlerini tarçın, ceviz içi ve incirle süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder