27 Ağustos 2010 Cuma

Kokoş Tatlı



Malzemeler,
 
Hamuru için,

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı instant maya
1 su bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
Yeterince un

Kreması İçin,

1 paket çilekli krem şanti
Çilekli krem şanti (hazır paket)
1 çay bardağı süt
Üzeri için,
Hindistan cevizi
Renkli pasta süsü

Hazırlanışı,

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyin.Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamurun mayalanması için 2 saat bekletin. Mayalanan hamuru yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Fırın tepisini yağlayıp kurabiyeleri dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.Fırından çıkan kurabiyelerin üzerini krem şantiyle kaplayın. Üzerine pasta süsü ve Hindistan cevizi serpin.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder