28 Ağustos 2010 Cumartesi

Beze Tarifi


Malzemeler,

5 yumurta akı
5 çay bardağı pudra şekeri
Çay kaşığı ucuyla tuz

Süslemek için,

Boncuk pasta süsü
Bal

Hazırlanışı,

Yumurta akı, tuz, pudra şekerini çırpma kabına alın.
Mikserle en yüksek devirde 5-10 dakika iyice köpürene kadar çırpın.
Karışımı sıkma torbasına doldurun.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
Beze karışımını istediğiniz büyüklükte yağlı kâğıdın üzerine sıkın.
180 derecelik fırında tamamen sertleşene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra bezelerin üzerine ince tabaka halinde bal sürün.
Boncuk pasta süsüyle süsleyerek servis yapın.

Not: Boncuk pasta süslerini pastanelerden ya da mısır çarşısından temin edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder