28 Ağustos 2010 Cumartesi

Cevizli Elma Tatlısı











Malzemeler,

5 adet orta boy elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet havuç
3-4 adet kuru kayısı (ufak ufak doğranmış)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı,

Elmaların tepesini kesip kaşıkla içlerini oyun.
Elma içlerini tabağa alıp kararmasını önlemek için 1-2 damla limon suyu sıkın.
Elmaları yayvan bir tencereye alıp üzerine toz şeker serpin.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta dereceli ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Pişen elmaları ocaktan indirip suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
Havucun kabuğunu soyup rendeleyin.
Rendelenmiş havucu küçük bir tavaya alıp üzerine pudra şekeri serpin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Elma içlerini ilave edip rengi değişene kadar pişirmeye devam edin.
Ocaktan indirmeden 2 dakika önce ceviz, kayısı ve tarçını ekleyip karıştırın.
Harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Elmaları cevizli harçla doldurun.
Buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.


Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder