28 Ağustos 2010 Cumartesi

Kaymaklı Etimek Tatlısı



  








Malzemeler,

  1,5 Paket tuzsuz etimek
  2,5 Su bardağı toz şeker
  2 Su bardağı su
  Yarım limonun suyu

   Hazırlanışı,

   Etimekleri borcam tepsiye aralıksız dizin.
   Şerbeti için orta boy bir tencereye suyu ve şekeri ilave edip kaynatın.
   Koyu bir kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
    Şerbeti etimeklerin üzerine döküp şerbetin iyice çekmesini bekleyin.
    Bir kâse kaymağı çırpma kabına boşaltıp üzerine sütü ilave edin.
    2-3 dakika çırptıktan sonra etimeklerin üzerine dökün.
    Bıçak yardımıyla pürüzsüz bir hale gelene kadar üzerini düzeltin.
    Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

   Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder